آشنایی با قرص آهن فیفول (عوارض قرص فیفول)

به گزارش وبلاگ مونوپاد، فیفول (fefol) یک فرآورده­ خون ساز می باشد که شامل سولفات آهن و مقداری فولیک اسید است. اختلالات گوارشی و یبوست از عوارض قرص فیفول می باشد.

آشنایی با قرص آهن فیفول (عوارض قرص فیفول)

وبلاگ مونوپاد | سرویس سلامت - کمبود آهن یا همان کم خونی از مسائل بسیار شایع مخصوصا در میان خانم هاست که عملکرد کلی بدن را تحت تاثیر قرار داده و باعث خستگی و دیگر مسائل برای فرد می گردد. درمان دارویی این عارضه معمولا استفاده از قرص های آهن موجود می باشد. قرص فیفول یکی از این داروهاست که در ادامه این مقاله از وبلاگ مونوپاد قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.

آهن یک منبع ضروری برای بدن

آهن نقش اساسی در بدن شما بازی می نماید. مهمترین وظیفه آهن در بدن انتقال اکسیژن است. آهن جزء اساسی هموگلوبین است که در گلبول های قرمز خون واقع شده است و اکسیژن را به بافت های مختلف بدن می رساند. بنابراین اگر بدن شما آهن کافی نداشته باشد نمی تواند هموگلوبین کافی بسازد و در نتیجه کارایی و تعداد گلبول های قرمز خون افت می نماید و بدن دچار خستگی زودرس و افت عملکرد می گردد.

علاوه بر آن آهن در حفظ سلامت پوست مو ناخن و سایر بافت های بدن نیز نقش اساسی دارد. اما اینکه بدن شما به چه میزان آهن به طور روزانه نیازمند است به سن، جنس و وضع سلامتی شما بستگی دارد.

بعضی از مهم ترین علایم کم خونی:

  • رنگ پریدگی پوست
  • تنگی نفس
  • سر درد
  • بی حسی اندام های بدن
  • سرد شدن دست و پا
  • احساس درد در ناحیه قفسه سینه
  • ضعف و بی حالی
  • سرگیجه و ضربان نامنظم قلب

قرص فیفول چیست؟

فیفول (fefol) یک فرآورده­ خون ساز می باشد که 80% آهن آن بصورت SR فرموله شده که به تدریج و در طی چند ساعت در دستگاه گوارش آزاد می گردد، به گونه ای که بیشترین آهن موجود در آن در بخش فوقانی روده کوچک (جایی که بیشترین جذب در آنجا صورت می پذیرد) به تدریج آزاد می گردد. این دارو به عنوان نوعی مکمل غذایی است و هر کپسول آن شامل 150 میلی گرم سولفات آهن و مقداری فولیک اسید است.

شکل دارویی فیفول به صورت کپسول است که پوسته کپسول ها از دو قسمت شفاف و سبز تشکیل شده است که حاوی گرانول هایی به رنگ قرمز، زرد کم رنگ و سفید می باشد.

علاوه بر مصرف داروهای کم خونی می توان از درمان های خانگی هم در این زمینه استفاده کرد. برای آشنایی با آن ها به لینک زیر بروید.

درمان خانگی کم خونی (درمان کم خونی در طب سنتی)

موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

موارد مصرف درمان کم خونی
عوارض (در صورت مصرف بیش از حد) اختلالات گوارشی، یبوست، تهوع و اسهال
تداخل دارویی داروها و موادی که جذب آهن را مختل می نمایند (در این رابطه با پزشک مشورت گردد)

مقدار و نحوه مصرف

میزان دقیق مصرف این دارو باید طبق نظر پزشک معین گردد.

توجه: ممکن است افرادی که با معده خالی این قرص را می خورند دچار حالت تهوع شوند که به این افراد نیز توصیه می گردد قرص های فیفول را بعد از شام و نیم ساعت قبل از خواب میل نمایند.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. زنان باردار خصوصا در سه ماه اول بارداری نمی توانند از قرص فیفول استفاده نمایند. در دوران بارداری میزان آهن و اسید فولیک بدن افزایش پیدا می نماید که با مصرف این دارو باعث بروز مسمویت و حساسیت دارویی می گردد.
  2. دمای مناسب برای نگهداری قرص فیفول زیر 25 درجه است. بعد از مصرف درب قوطی را کاملا ببندید تا از نفوذ هوا جلوگیری گردد.
  3. به خاطر داشته باشید که هر کدام از مکمل های آهن دارای سطح متغیری از عنصر آهن هستند، بنابراین در خصوص انتخاب نوع مکمل آهن خود از دکتر خودتان سوال کنید.
منبع: setare.com

به "آشنایی با قرص آهن فیفول (عوارض قرص فیفول)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با قرص آهن فیفول (عوارض قرص فیفول)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید